Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Marqués de Riscal Rueda, Finca Montico | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Marqués de Riscal Rueda, Finca Montico

Land: Spanje
Streek: Rueda
Wijnhuis: Marqués de Riscal
Druifsoort: Verdejo
Smaak: Wit, fris, milddroog
art.nr:

Zeer uitgebreide herplanting van de inheemse druivensoorten uit het gebied, met name Verdejo, heeft geleid tot de productie van een nieuwe generatie frisse, jonge, zeer fruitige wijnen die tegenwoordig ook geouderd worden. Tegenwoordig beschikken bijna alle bodega’s over roestvrijstalen vinificatie-apparatuur en gebruikt men (om oxidatie te voorkomen) nachtelijk machinaal oogsten en inert gas op de druiven tijdens het transport van de wijngaard naar de persen. Door het grote verschil in dag- en nachttemperaturen, ontwikkelen de druiven hun typische aromatische karakter.

Aanbevolen bij kalfsvlees en vis in romige sauzen. Heerlijk glas om als aperitief te drinken, verder een fantatische gastronomische wijn.

Deze stuivende witte wijn is droog, fruitig en vol van smaak. De smaak kenmerkt zich door impressies van grapefruit, anijs en verfrissende zuren. De afdronk is rond, zacht en fris.

 

Meer informatie