Friesdrank

De overeenkomst tussen een Friese wijnspecialist, een Friese kaasmaakster en een Friese bierbrouwer? Friesdrank! In deze romigste frisdrank van Friesland komt hun passie voor smaak en mooie producten samen.

Friesdrank is bereid met verse Friese wei, een frisfruitig restproduct uit de kaasmakerij. Hierdoor heeft Friesdrank een vleugje duurzaamheid, een mooi roomlaagje én extra veel smaak.

Friesdrank is het initiatief van

Vleugje duurzaamheid

De duurzame touch van Friesdrank zit in het gebruik van het smaakvolle ingrediënt wei. Wei is de vloeistof die bij het kaasmaken ontstaat na het stremmen van de melk. De vaste bestanddelen – de wrongel – blijven over na het aftappen van de melk. Van 10 liter melk blijft ongeveer 1 kilo kaas over. Door de wei te gaan gebruiken als ingrediënt van frisdrank, hoeven we deze niet weg te gooien. Lekker duurzaam dus.

De romigste frisdrank van Friesland

Wei zorgt in Friesdrank voor een frisse, fruitige smaak en een romige structuur. Bovenin het flesje zie je een dun roomlaagje. Door het flesje even zacht te zwenken vermengt deze room zich met de frisdrank en zorgt het voor een heerlijke frisfruitige, romige smaak.

Visie

De noodzaak om zo regionaal en duurzaam mogelijk te produceren zal alleen nog maar groter worden, net als de behoefte aan eerlijke en gezonde voeding. Transparantie, regionaliteit en gezondheid zullen uiteindelijk de kernbegrippen zijn in de wereld van food.

Missie

Wij willen originele frisdranken ontwikkelen met een duurzame touch en veel smaak. Door zo lokaal en duurzaam mogelijk te ontwikkelen en te produceren, houden we de wereld fris én zorgen we voor een gezonde regionale economie.

Ontwikkeling en Productie

Friesdrank is ontwikkeld in samenwerking met de Amsterdamse Frisdrankfabriek. Wij hebben voor deze partner gekozen omdat zij onze visie op duurzaamheid delen en de expertise in huis hebben om van natuurlijke ingrediënten bijzonder lekkere frisdranken te maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Friesdrank? Wil je het zelf op de kaart hebben misschien? Aarzel niet contact op te nemen.