WIJN

Groothandel in wijn

Wijnhandel Cru68 is meer dan 10 jaar geleden begonnen vanuit de passie voor wijnen. Ons unieke assortiment is ontstaan uit deze passie en uit persoonlijk contact met onze afnemers. Wij geven u de tijd, hulp en kennis voor het kiezen van uw wijnen.

Een greep uit onze wijnhuizen

AIX

AIX rosé wordt gemaakt door Eric Kurver, een Nederlander die zich 10 jaar geleden in Frankrijk vestigde. Als wijnliefhebber besloot hij zijn eigen wijndomein in de Provence te kopen. Hij gaf het de naam Domaine Saint AIX.  Van druiven van deze wijngaarden maakt hij AIX rosé. AIX is het resultaat van passie en toewijding. Het is inmiddels één van de meest populaire en meest bekroonde Provence rosé’s van de afgelopen jaren.

Gewonnen prijzen
2017 ‐ International Competition Gilbert & Gaillard : gold
2017 ‐ The Global Masters, Drinks Business : gold
2017 ‐ International Wine Challenge : gold

 

Bertani

Het bedrijf is gevestigd in Villa Novare, een statig gebouw in neo-klassieke stijl uit de 18e eeuw, idyllisch gelegen temidden van wijngaarden in de regio Valpolicella ten noorden van Verona. In 1857 begonnen Giovanbattista en Gaetano Bertani hier met het maken van wijn. Vanaf het begin heeft Bertani zich volledig toegelegd op kwaliteit. Nog steeds vindt in Villa Novare de productie van Bertani’s beroemde Amarone-wijn plaats. Het bedrijf staat nu onder leiding van Gaetano Bertani, die de vijfde generatie representeert. Bertani bezit momenteel circa 130 hectare wijngaard in alle belangrijke DOC-zones rondom Verona.

Gewonnen prijzen
2018 ‐ Uitgeroepen tot ‘Winery of the Year 2018’ door wijngids Doctor wine
Unieke kenmerken
Een van de beste wijnproducenten van Veneto.

 

E. Guigal

E. Guigal werd in 1946 opgericht door Ëtienne Guigal, in het dorpje Ampuis, de thuisbasis van Guigal. Marcel Guigal nam in 1961 het bedrijf over van zijn vader. Alhoewel een klein familiebedrijf, is Guigal onder Marcel’s leiding uitgegroeid tot een wereldberoemd wijnhuis uit het Rhônegebied. Guigal verbouwt wijn met het grootste respect voor het milieu en werkt uitsluitend met natuurlijke productiemethoden en een uiterst zorgvuldige selectie van druiven volgens de hoogste normen. Guigal is onder andere eigenaar van wijngaarden in Condrieu en in de Côte-Rôtie met illustere percelen als La Mouline, La Turque, La Landonne en Hermitage Ex-voto.

Gewonnen prijzen
2017 ‐ Best Winery of The World, 1,3 ml votes for 3 month over 105 countries.
2016 ‐ Drinks International : #5 Most Admired Wine Brand of the World
Unieke kenmerken
Het merk staat op plaats 6 in the World Most Admired Winebrands lijst 2017
Jaar op jaar vermeldingen in de Wine Spectator top 100 lijst.
Ze produceren zelf de vaten waarin de wijn gelagerd wordt.

Diem

Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. De Oostenrijkse wijnwet heeft hier dan ook een appellation aan verbonden: Weinviertel DAC.

Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.

Veel van Gerald zijn wijnen staan met hoge waarderingen vermeld in de gezaghebbende Oostenrijkse wijngids Falstaff.

FRESCOBALDI

Eén van de grote wijnpioniers uit Toscane is het huis Frescobaldi. Met dertig generaties, meer dan 700 jaar ervaring, passie en een permanent programma van onderzoek en innovatie staat de naam Frescobaldi garant voor premium wijnen van wereldklasse. In de betoverend mooie regio beschikt het huis over meer dan 1.000 hectare wijngaarden. De wijndomeinen liggen allemaal in de meest prestigieuze gebieden van Toscane.

Gewonnen prijzen
2014 ‐ Ernst & Young categorie Food & Beverage : Lamberto Frescobaldi, ondernemer van het jaar
Unieke kenmerken
State of Art Winery, waarbij de focus ligt op modernisering en technologie.
Het wijnhuis heeft een groot potentieel om hoge kwaliteitswijnen te maken.
Het dak van de wijnkelders is helemaal bedekt met gras en planten om de optimale temperatuur te behalen in de wijnkelders.

 

Marotte

Daan en Elvire van Dijkman, Nederlandse wijnboeren in de Provence, in Zuid-Frankrijk. Sinds 1997 produceren zij hun wijnen inventief en creatief hebben ze in de afgelopen decennia hun wijn naar een ongekend niveau gebracht, biologisch en Vega genoemd naar hun kinderen. Het Domaine is te bezoeken en zeker een aanrader om meer over de wijn en hoe gemaakt wordt te weten te komen.
Spreek een picknick af in de wijngaard en ervaar het Franse leven in de wijngaarden.

 

JOSEPH DROUHIN

Wijnhuis Joseph Drouhin werd in 1880 opgericht in Beaune. Drouhin is momenteel één van de belangrijkste domeinen in de Bourgogne, met meer dan tweederde van de wijngaarden geclassificeerd als Premier- en Grand Cru. Joseph Drouhin is groot voorstander van de biologische en biodynamische aanpak. Alleen natuurlijke producten worden gebruikt in de wijngaarden en alle procedures worden gevolgd met het grootste respect voor de bodem, de wijngaarden en het milieu. Een groot deel van de wijngaarden wordt inmiddels volledig biologisch verbouwd. Met bijna 80 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een boeiend overzicht van de Bourgogne terroirs, in al hun echtheid en subtiele variaties.

Unieke kenmerken
Het wijnhuis bezit meer dan 73 hectare wijngaard, waardoor het een van de grootste in de Bourgogne is.
De druiven worden volgens organische en biodynamische principes verbouwd. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met kosmische invloeden en internationale eisen op het gebied van milieu
De wijnen van Drouhin staan op de wijnkaart van ‘Best Restaurant Award’ El Cellar Can Roca.DROUHIN beaune clos des mouches blanc 1992 DROUHIN beaune clos des mouches blanc 2001 DROUHIN

 

JOSEPH DROUHIN

Louis Roederer is één van de meest succesvolle onafhankelijke Champagnehuizen. De oprichting van het wijnhuis gaat terug naar het jaar 1760, onder de naam Dubois Père & Fils. In 1833 erft Louis Roederer het bedrijf en vernoemt het naar zichzelf. De kwaliteit van een goede champagne is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van de druiven die worden gebruikt. Louis Roederer heeft het voordeel dat men driekwart van de gebruikte druiven kan oogsten van wijngaarden die al geruime tijd in familiehanden zijn. Hierdoor is de kwaliteit en consistentie zo goed mogelijk gewaarborgd. Alle champagnes van Roederer rijpen minimaal 4 jaar op fles.

Gewonnen prijzen
2018 ‐ Most Amired Champagne Brand – Drinks International : #1 champagnehuis
2018 ‐ Champagne & Sparkling Wine World Championships : Sparkling Wine Producer of the year 2018
2013 ‐ La Revue de Vin France : #1 champagnehuis
Unieke kenmerken
Huis champagne van Oostwegel Collection (Kruisherenhotel, St. Gerlach en Chateau Neercanne)
Samenwerking met exclusieve merken zoals Chanel, Hermes, Jaeger Lecoultre en Chopard.
De champagnes krijgen hun unieke karakter door de toevoeging van ‘liqueur d’expédition’. Dit is een blend van de beste wijnen die de afgelopen jaren geproduceerd zijn.

 

Marqués de Riscal

Dit Spaanse wijnhuis kent haar oorsprong in 1858 en is de oudste bodega in de Rioja. In 1972 breidde het huis uit naar de Rueda en was daar de drijvende kracht achter de ‘Denominación de Origen Rueda’. Door de jaren heen is Marqués de Riscal altijd een pionier geweest in de Spaanse wijnsector. In 1895 ontving het huis de ‘Diploma of Honour’ in de dertiende Bordeaux Exhibition. Dit was toentertijd de hoogst haalbare prijs en Riscal was de eerste niet-Franse wijnmaker die deze prijs in ontvangst nam.

Gewonnen prijzen
2016 ‐ Drinks International : #18 Most Admired Wine Brand in the Brand
Unieke kenmerken
Een van de eerste wijnhuizen in de Rioja, Spanje.
Vanwege Marqués de Riscal is de DOC status Rueda ontstaan.

Marqués de Riscal

Miguel Torres Chili is in 1979 opgericht door de familie Torres. Deze familie produceerde al jaren wijnen in Spanje, maar besloot de gok te wagen en Chili te veroveren. Dit land stond al ruim 70 jaar op de wijnkaart, maar slechts weinigen van buitenaf durfden hier te investeren en te verbouwen. Miguel Torres was de eerste die nieuwe technologieën in Chili introduceerde, zoals: fermentatie in RVS tanks en rijping op eiken vaten.

Gewonnen prijzen
2018 ‐ Wine Association of Chile : Winery of the year
2015 ‐ The Drinks Business : Green Awards
Unieke kenmerken
Produceert biologisch en fair trade.
De eerste die nieuwe technologieën in Chili introduceerde zoals fermentatie op RVS en rijping op eiken vaten.

Torres

Een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, heeft ertoe geleid dat Torres is uitgegroeid tot één van de meest bekende en grootste wijnhuizen uit Spanje. Belangrijkste voorwaarden voor het wijnmaken is behoud van kwaliteit. Miguel & Jaime Torres richtten het bedrijf op in 1870 en stonden aan de wieg van vele verkooptoppers. De huidige president Miguel A. Torres, heeft het wijnbedrijf groot gemaakt door extra wijngaarden aan te kopen en mooie wijnen toe te voegen aan het assortiment. Op dit moment bezit de 5de generatie Torres ruim 2400 hectare, waarvan bijna 40% biologisch is gecertificeerd. ‘Kwaliteit ontstaat in de wijngaard’, beweert Torres, waardoor de wijngaarden met toewijding en perfectie worden beheerd.

Gewonnen prijzen
2018 ‐ Drinks International: Meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld!
2017 ‐ Drinks International: Meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld!
2015 ‐ Drinks International: Meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld!
Unieke kenmerken
40% van de wijngaarden in biologisch.
Eén van de grootste wijnhuizen in Spanje.
Een wereldwijd bekend merk.

TRIMBACH

Maison Trimbach is al meer dan 375 jaar actief in de wijnbouw. De familie vestigde zich in 1626 als Hugenoten in de Elzas en is sindsdien onlosmakelijk met deze regio verbonden. Trimbach produceert al twaalf generaties lang wijnen die uitblinken in oorspronkelijkheid en zuiverheid. De typische Trimbach-stijl staat voor strikt droge wijnen met structuur, elegantie en bewaarpotentie. Trimbach heeft internationaal grootse roem verworven. Het grootste wapenfeit is dat de wijnen van Trimbach terug te vinden zijn op de wijnkaart van alle (!) driesterrenrestaurants in Frankrijk.

Gewonnen prijzen
2016 ‐ Bettane & Desseauve French Guide : Pierre Trimbach recognized ‘Personality of the Year’
2016 ‐ Pierre Trimbach is verkozen tot 1 van de 10 beste Riesling Masters
Wine Spectator : Jaar op jaar vernoemd in wereldwijde top 100 lijst
Unieke kenmerken
De wijnen van Trimbach staan wereldwijd op de wijnkaart van diverse Michelinsterren restaurants.
Uniek is de stijl van wijnmaken.

 

Fonseca

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca. Het bedrijf is in 1815 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 Parker-punten behaald voor haar ports! Fonseca bezit ruim 50 hectare wijngaarden op drie uitzonderlijke locaties: Quinta de Cruizero, Quinta de Santo António en Quinta do Panascal.

Gewonnen prijzen
2009 ‐ Drink Business – Fine Wine Power List : #10 wijnbedrijf met de hoogste gemiddelde Robert Parker Score op Classic Vintage Ports
Unieke kenmerken
Behoort tot de top 3 porthuizen van de wereld.
Leveren top kwaliteit (4 x een Vintage beoordeeld met 100 punten door Wine Spectator magazine 1927, 1948, 1977, 1994).
Wijncriticus James Suckling omschrijft Fonseca als ‘The Bentley of Vintage Port’.

 

Le Clos de Notaire Notaris Bordeaux Côtes de Bourg

Dit prachtige Bordeauxhuis aan de rechteroever van Gironde ligt in het gebied van A.O.C. Côtes de Bourg. Dit gebied wordt soms ook wel klein Zwitserland genoemd door de heuvelachtige omgeving met pittoreske dorpen, kerken en kastelen. Hier vloeien de rivieren Dordogne en de Garonne samen in de Gironde ter hoogte van A.C. Margaux. In dit gebied leeft men bijna volledig van de wijnbouw. Dicht bij de rivier bestaat de bodem voornamelijk uit kalksteen, mergel en kiezels.

Gelegen op de plaats van een voormalige 14e-eeuwse abdij werd het landgoed waar deze wijn gemaakt word al genoemd in FERET’s 1874-editie van zijn wijngids als tweede cru bourgeois en eerste cru artisan. Oorspronkelijk eigendom van Maître MENARD werd het landgoed later overgedragen aan zijn schoonzoon Henri COUTIN, notaris in Jonzac en het werd al snel bekend als Clos du Notaire. In 1974 droeg de zoon van Henry COUTIN, Jacques, de teugels over aan Roland et Sylvette CHARBONNIER, die het kasteel veranderden in wat het nu is.

Nadat ze verliefd waren geworden op het landgoed, namen Amélie OSMOND en Victor MISCHLER het stokje over net op tijd voor de oogst van 2015 en sindsdien staan ​​ze aan het roer. Hun filosofie draait om de bescherming van het milieu, het aanmoedigen van duurzame ontwikkeling en vooral het leven van hun passie…

De wijnmakerij voldoet aan alle voorschriften voor biologische landbouw. Ze zetten zich in voor innovatie en verbetering op elk niveau: druiventeelt, vinificatie en afvalbeheer.