Water & Limonades

Groothandel in wijn en ook

fris, water en sap

Wijnhandel Cru68 is meer dan 10 jaar geleden begonnen vanuit de passie voor wijnen. Ons unieke assortiment is ontstaan uit deze passie en uit persoonlijk contact met onze afnemers. Wij geven u de tijd, hulp en kennis voor het kiezen van uw wijnen. Naast onze mooie wijnen hebben we ook heerlijke frisdranken, water en sappen.

Johannes van der Wal en Douwina de Boer

De 4 belangrijkste punten van CRU68

  • Persoonlijke benadering door wijnkenner Johannes van der Wal
  • Vakkennis door jarenlange ervaring en studie
  • Kwaliteit en diversiteit door een uniek assortiment
  • Lokale service in Friesland

Bel of mail ons wij helpen u graag

0511 474 543 – 06 446 163 47 – info@cru68.nl

Wijnhandel CRU68

Wettermunt 3, 9251 TH Burgum

Bevriende makers

fritz-kola

Dass machen wir besser!
 fritz-kola ontstaat in 2003 als de Hamburgse jeugdvrienden Mirco Wiegert en Lorentz Hampl met 7.000 euro startkapitaal en een hoop doorzettingsvermogen besluiten een nieuwe cola in de markt te zetten. Een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola’s van de grote bedrijven. ‘Dass machen wir besser!’ beloven ze elkaar. Een afspraak die ze vervolgens dubbel en dwars nakomen. Lokaal begonnen, sluit eerst het Duitse publiek fritz-kola in hun hart. Inmiddels zijn de frisdranken van fritz-kola ook in andere Europese landen, waaronder Nederland, een begrip.

 

Wostok

Gereanimeerde Sovjet-limo met smaak
Wostok (of Baikal, zoals de frisdrank eerst heette) was in de jaren ’70 het Russische antwoord op het verderfelijke westerse …… Het is in feite het eerste wellness drankje, lang voordat die term wordt uitgevonden. Maar na de ineenstorting van de USSR, als westerse frisdranken het land overspoelen, is deze Sovjet-limo gedoemd tot een sluimerend bestaan in de provincie. Want wie wil er nog iets te maken hebben met een surrogaatproduct als ‘the real thing’ overal te koop is?

 

Cucumis aus Hamburg

The Sophisticated Cucumber van Cucumis is de eerste Duitse komkommerfrisdrank, gebotteld in een van ’s werelds duurzaamste productiefaciliteiten gelegen in het hippe Hamburg. Het drankje met 5% komkommerconcentraat is verrijkt met de hoogste kwaliteit mineraalwater en volledig ‘vegan’. Gezoet met fructose en met een hint van basilicum is deze nieuwe frisdrank volgens de Duitse culinaire site Lecker.de ‘Ein richtiger V.I.P.’, oftewel een Very Important Product.

 

Seicha

De spannendste herontdekking in de wereld van thee
Matcha is een Japanse groene thee dat is vermalen tot poeder. Het verschilt van gewone groene thee doordat alle gedeeltes van het theeblad worden gebruikt. Dit natuurlijke product bevat veel antioxidanten, wat het tot een echte superfood maakt. Daarnaast bevat Matcha natuurlijke cafeïne die langzaam wordt opgenomen.

 

Franklin & Sons Tonics

Maak kennis met de ambachtelijk bereide, exclusieve tonics en mixers van Franklin & Sons, die perfect bij de allerbeste ambachtelijke sterkedrank passen. De eerste producten zagen in 1886 het levenslicht en werden verkocht vanuit de kleine confiserie van de familie in 171 High Street, Rickmansworth, Londen. Vanaf dat moment ging de bal aan het rollen en begonnen de drie broers Franklin hun zelfgemaakte frisdranken met succes te verkopen. Vandaag, ruim honderd jaar later, vieren we dat succes met een assortiment drankjes die unieke ingrediënten combineren en zo garant staan voor de uitmuntende smaak van Franklin, zonder ooit afbreuk te doen aan de sterkedrank waarmee ze het glas delen.
Alle drankjes van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.

 

IMPERDIBILE

In het Nederlands betekent IMPERDIBILE “niet te missen” of “onmisbaar”. Dus welke naam zou er dan beter kunnen zijn voor deze eersteklas Italiaanse frisdranken gemaakt met de beste ingrediënten?? Precies; geen enkele naam!! De Imperdibile frisdranken hebben een heerlijke en unieke smaak en zijn dus ook echt onmisbaar!!!

 

Heerlijk bronwater!

EARTH Water

Het zuivere Nederlandse mineraalrijke EARTH Water is gebotteld aan de kleinschalige waterbron van Anl’eau. Deze bron is gevestigd in het beschermde, groene natuurreservaat: “het Hunzedal” in de provincie Drenthe. Door waterkenners wordt Anl’eau genoemd als een van de beste waterbronnen van Europa. De bronnen in het beschermde waterwingebied pompen zuiver mineraalwater op van een diepte van circa 150 meter. Dit grondwater is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug; in een periode dat mensen nog geen schadelijke stoffen gebruikten. Na een lange reis van circa 1.000 jaar door de diepe ondergrond, heeft het langzaam veel mineralen opgenomen.
Het water heeft door de samenstelling een bijzonder goede kwaliteit en is met zijn soepele fluwelen smaak is EARTH Water dan ook het perfecte complement aan ‘s werelds meest heerlijke wijnen en culinaire gerechten.

 

EARTH Concepts

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vragen we je niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. We vragen je alleen of je onze producten: EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die we realiseren met de verkoop van deze producten, dragen we namelijk af om waterprojecten te financieren. We investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus onze producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.
EARTH Concepts heeft, mede met de hulp van partners, reeds een bedrag van € 1.414.488,75 kunnen doneren, waarmee verschillende waterprojecten zijn gefinancierd.

 

Fruitige sappen!

Van Kempen Fruitsappen

Echt sap. Van begin tot eind. Sap waar fruit trots op is. Sap waar u trots op bent. Omdat u zeker weet dat u met de sappen van Van Kempen Fruitsappen lekkere en eerlijke sappen serveert. Sappen waar uw gasten van genieten, sappen waar uw gasten voor terug komen. Want de sappen van Van Kempen zijn geperst uit het volle fruit. Uit zorgvuldig geselecteerd fruit. Zonder onttrekkingen, zonder toevoegingen, zonder te werken met een concentraat. We zeiden het al: echt sap.

Het assortiment van Van Kempen Fruitsappen bestaat uit acht verschillende sappen Afkomstig van de familie Van Kempen in Ouddorp, Zuid-Holland. Fruittelers van huis uit. Lenie, Jan en Jan Willem maken al meer dan twintig jaar fruitsap. Sap waar zij trots op zijn. En na dik twee decennia kan de familie Van Kempen met recht zeggen dat ze alle kennis en ervaring in huis hebben. Ze weten welk soort fruit ze moeten gebruiken, uit welke klimaatzones, uit welke gebieden. Hoe kun je het fruit het beste behandelen? Wanneer worden de vruchten geplukt en geperst? Vragen waar ze bij Van Kempen Fruitsappen wel raad mee weten. Inderdaad: zo krijg je sap waar fruit trots op is.

Fryske Frucht

Het sap van de ingezamelde appels in Friesland.
Appels waar anders niets mee gedaan wordt. Zo wordt de verspilling van dit prachtige en heerlijke fruit voorkomen. De focus qua appels verzamelen ligt hierbij op de Friese Wouden. Van oudsher zijn daar veel oude appelbomen (en dus ook oude appelrassen) te vinden. Fryske Frucht wil dit Friese Erfgoed behouden én uitbreiden door het aanplanten van nieuwe bomen. Fryske Frucht maakt & distribueert de Fryske Frucht Appelsap, een heerlijk duurzaam streekproduct. Van, door én met de mienskip.