Frisdranken

fritz-kola

Dass machen wir besser!
 fritz-kola ontstaat in 2003 als de Hamburgse jeugdvrienden Mirco Wiegert en Lorentz Hampl met 7.000 euro startkapitaal en een hoop doorzettingsvermogen besluiten een nieuwe cola in de markt te zetten. Een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola’s van de grote bedrijven. ‘Dass machen wir besser!’ beloven ze elkaar. Een afspraak die ze vervolgens dubbel en dwars nakomen. Lokaal begonnen, sluit eerst het Duitse publiek fritz-kola in hun hart. Inmiddels zijn de frisdranken van fritz-kola ook in andere Europese landen, waaronder Nederland, een begrip.

 

Wostok

Gereanimeerde Sovjet-limo met smaak
Wostok (of Baikal, zoals de frisdrank eerst heette) was in de jaren ’70 het Russische antwoord op het verderfelijke westerse …… Het is in feite het eerste wellness drankje, lang voordat die term wordt uitgevonden. Maar na de ineenstorting van de USSR, als westerse frisdranken het land overspoelen, is deze Sovjet-limo gedoemd tot een sluimerend bestaan in de provincie. Want wie wil er nog iets te maken hebben met een surrogaatproduct als ‘the real thing’ overal te koop is?

 

Cucumis aus Hamburg

The Sophisticated Cucumber van Cucumis is de eerste Duitse komkommerfrisdrank, gebotteld in een van ’s werelds duurzaamste productiefaciliteiten gelegen in het hippe Hamburg. Het drankje met 5% komkommerconcentraat is verrijkt met de hoogste kwaliteit mineraalwater en volledig ‘vegan’. Gezoet met fructose en met een hint van basilicum is deze nieuwe frisdrank volgens de Duitse culinaire site Lecker.de ‘Ein richtiger V.I.P.’, oftewel een Very Important Product.

 

Franklin & Sons Tonics

Maak kennis met de ambachtelijk bereide, exclusieve tonics en mixers van Franklin & Sons, die perfect bij de allerbeste ambachtelijke sterkedrank passen. De eerste producten zagen in 1886 het levenslicht en werden verkocht vanuit de kleine confiserie van de familie in 171 High Street, Rickmansworth, Londen. Vanaf dat moment ging de bal aan het rollen en begonnen de drie broers Franklin hun zelfgemaakte frisdranken met succes te verkopen. Vandaag, ruim honderd jaar later, vieren we dat succes met een assortiment drankjes die unieke ingrediënten combineren en zo garant staan voor de uitmuntende smaak van Franklin, zonder ooit afbreuk te doen aan de sterkedrank waarmee ze het glas delen.
Alle drankjes van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.

 

Lemonaid & ChariTea

Lemonaid & ChariTea is de #drinkinghelps-revolutie gestart in 2009 in Hamburg, om een beter en socialer alternatief te bieden voor de welbekende frisdrankreuzen. Hoe? Met elke fles steunen ze sociale projecten in de thuislanden van de ingrediënten (Sri Lanka, India, Zuid-Afrika, Rwanda, Mexico, Paraguay). Inmiddels is er al meer dan €5.000.000 geïnvesteerd in meer dan 40 verschillende lokale projecten. Bovendien zijn alle ingrediënten biologisch.

Lemonaid & ChariTea steekt eigenlijk een kleurrijke en verleidelijke middelvinger op naar traditionele spelers in de frisdrankindustrie, die vooral absurde bedragen investeren marketing. Lemonaid & ChariTea heeft er daarentegen voor gekozen langzaam te groeien met een goed product, een ijzersterk verhaal en duizenden mensen te steunen in hun dagelijkse strijd tegen werkloosheid, slechte toegang tot kapitaal, en economische uitsluiting. Het smaakvolle en kleurijke activisme achter de mooie en lekkere flesjes Lemonaid & ChariTea wordt anno 2021 goed beloond door de vele gelijkgestemde horecaondernemers en winkeliers in de vele kleine en grote steden door heel Europa, met Nederland als een van de voorlopers. Drinking helps. Niet alleen in het weekend. 😉

 

Hi-Five Ice Tea

Hi-Five Ice Tea is de enige craft ice tea van Nederlandse bodem. Dit product is ontwikkeld door de makers van YAYA Kombucha en is volledig handgemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals thee, verse sappen en botanicals. Deze combinatie geeft Hi-Five Ice Tea een unieke en verfrissende smaak.

Hi-Five Ice Tea wordt verpakt in blik, omdat dit de aroma’s en smaken beter beschermt tegen de negatieve invloeden van licht en zuurstof dan een glazen verpakking. Hoewel Hi-Five Ice Tea prima op zich gedronken kan worden, leent het zich ook perfect als basis voor hard ice tea mixrecepten. Schenk Hi-Five uit over ijsblokjes, garneer met stukjes fruit en voeg een shot alcoholhoudende drank toe.

 

 

Amsterdamse Frisdrank Fabriek

Hoogwaardige frisdranken van Hollandse makelij: Nederland heeft sinds vorig jaar weer een echte frisdrank fabriek. In Amsterdam Noord maken de jongens van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek frisdrank met biologische sappen en huisgemaakte extracten van bloemen en kruiden.De vriendelijke uitstraling en ware smaakexplosie in je mond toveren een glimlach op je gezicht.

De Amsterdamse Frisdrank Fabriek blijft bij de tijd. Sinds dit jaar staan er naast de zes Originals maar liefst 5 bijzondere suikervrije varianten op het menu. Proost!